Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Witte Herenstraat 16 I in Haarlem 2011 NV

Witte Herenstraat 16 I

2011 NV Haarlem
Huurprijs € 400,- p.m.
Verhuurd

Omschrijving

Hofjeswoning voor bepaalde tijd tot februari 2020 in verband met renovatie van het gehele huisje.

Een klein stukje over de historie en locatie....

Het Luthers Hofje ligt aan de Witte Herenstraat in Haarlem. U treft daar een poortje, met een mooie gevelsteen. Als u door het hek gaat, loopt u door een gang naar het hofje. Het Luthers Hofje is opengesteld van maandag tot en...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1614 Woonoppervlakte 35 m² Aantal kamers 1
Lees meer

Omschrijving

Hofjeswoning voor bepaalde tijd tot februari 2020 in verband met renovatie van het gehele huisje.

Een klein stukje over de historie en locatie....

Het Luthers Hofje ligt aan de Witte Herenstraat in Haarlem. U treft daar een poortje, met een mooie gevelsteen. Als u door het hek gaat, loopt u door een gang naar het hofje. Het Luthers Hofje is opengesteld van maandag tot en met zaterdag van 10u tot 17u.

Luthers Hofje

Bijzonder aan het Luthers Hofje is dat vier van de woningen pal tegen de Lutherse Kerk zijn gebouwd. De daken van de woningen zijn verlaagd om de lichtinval in de kerk te behouden. Het Luthers Hofje is dan ook gesticht door de Lutherse gemeente in 1614. Ruim dertig jaar later, in 1648, kwamen er nog vijf woningen bij. Ook uniek in dit hofje is de stenen buitenpreekstoel, die vastzit aan de regentenkamer. Vanaf de preekstoel kon de predikant de bewoonsters toespreken.

Heropening

De bewoonsters van het hofje waren arme Lutherse vrouwen van 50 en ouder. Maar het hofje werd een te zware last voor de kerkenraad, die in 1783 toestemming vroeg om het hofje uit te laten sterven. Na zeventien jaar was de financiële situatie echter weer zo verbeterd, dat het hofje kon worden heropend.

Goed Lezen
De verhuurder is dan ook op zoek naar een huurder die weet dat de woning op de lijst van renovatie staat en dus weet dat er niet te veel eisen gesteld kunnen worden aan de woning mbt de oplevering.

-de muren zullen geschilderd moeten worden
-de vloer is van beton

Het betreft een monument, het houtwerk mag dan ook absoluut niet geschilderd worden
Overdracht Status Verhuurd Huurprijs € 400,- per maand Aanvaarding Direct Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning Geschakelde woning Kwaliteit woning Eenvoudig Kenmerken Hofjeswoning Bouwjaar 1614 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging In centrum Indeling Woonoppervlakte 35 m² Inhoud 110 m³ Aantal kamers 1 Aantal slaapkamers 1 Aantal woonlagen 1 woonlaag Buitenruimte Tuin Plaats Hoofdtuin Plaats Oppervlakte hoofdtuin 2400 m² (40.0 m bij 60.0 m) Ligging hoofdtuin Zuidwest Kwaliteit tuin Aangelegd onder architectuur Parkeergelegenheid Garage Geen garage Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte

Foto's

Route van naar Witte Herenstraat 16 I, 2011 NV Haarlem

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.